WordPress altyapısında geliştirilen eklentilerle kolay bir şekilde web sitesine sahip olmak mümkün. Peki alanında başarılı olan en iyi WordPress eklentileri hangileri? Bu soruyu eklentileri kategorilerine göre ayırarak ve listeleyerek yazımızda cevaplandırdık. Eklentilerin puanlamaları ile yorumları, stabilitesi, güncelleme sıklığı, performansı ve diğer kriterler ile deneyimlerimizi birleştirerek bu sıralamayı oluşturduk.
- 1 WordPress Sayfa Oluşturucular
- 2 WordPress SEO Eklentileri
- 3 WordPress Optimizasyon Eklentileri
- 4 WordPress Yedek Alma Eklentileri
- 5 WordPress Özel Kod Ekleme Eklentileri
- 6 WordPress Güvenlik Eklentileri
- 7 WordPress Çeviri Eklentileri
- 8 WordPress Form Eklentileri
- 9 WordPress Adsense Eklentileri
- 10 WordPress Popup Eklentileri
- 11 WordPress Üyelik Eklentileri
- 12 WordPress Çoklu Dil Eklentileri
- 13 WordPress İçerik Kısıtlama Eklentileri
- 14 WordPress Sosyal Giriş Eklentileri
WordPress Sayfa Oluşturucular
WordPress’te sayfaların tasarımı oluşturmak ve düzenlemek için Elementor, Gutenberg, Oxygen Builder gibi sayfa oluşturucuları kullanırız. En iyi WordPress sayfa oluşturucularını belirlemek için aşağıdaki listeyi kullanabiliriz.
- Gutenberg
- Oxygen Builder
- Bricks
- Elementor
- Divi Builder
WordPress SEO Eklentileri
WordPress sitelerde seo yaparken grafiksel arayüzde daha fazla yönetim seçeneği elde etmek için WordPress seo eklentilerini kullanırız. Sizin için WordPress en iyi seo eklentileri arasından, eklentilerin popülerliği, stabilitesi, performansı gibi etkenleri ele alarak bu sıralamayı oluşturduk.
- Rank Math SEO
- Yoast SEO
- SEOPress
- All in One SEO
- The SEO Framework
WordPress Optimizasyon Eklentileri
WordPress sitenizi hızlandırmak için çoğu durumda fullpage cache (tam sayfa önbelleği) veya css/js/font/görsel optimizasyonu özelliklerine sahip bir optimizasyon eklentisine ihtiyaç duyarız. Üzerine spesifik olarak yoğunlaştığımız alan olan WordPress Hız Optimizasyonu sürecinde kullanılabilecek en iyi WordPress optimizasyon eklentilerini listeledik. Ancak optimizasyonda her eklentinin sitenizle uyumlu olmayabileceğini unutmayın. Çünkü hemen her sitedeki tema ve eklentiler ile sitenin kodları birbirinden farklı.
- FlyingPress
- WP Rocket
- Swift AI
- Perfmatters
WordPress Yedek Alma Eklentileri
WordPress sitelerde sitenin tam veya kısmi yedeğini hızlı ve stabil şekilde almak için genellikle bir WordPress yedek alma eklentisi kullanırız. WordPress yedek alma eklentileri arasında en popüler olan ve stabil çalışan eklentileri sizin için derledik.
- UpdraftPlus
- WPvivid Backup
- All In One Migration
- Duplicator
- BackWPup
WordPress Özel Kod Ekleme Eklentileri
WordPress’te özel kod eklerken temanın veya bir eklentinin dosyalarını direkt düzenlersek, sürüm güncellemesi sonrası eklediğimiz kodlar kaybolur. Tema düzenlemede bu sorunu aşmak için çocuk tema (child theme) kullanılır, ancak eklentiler için çocuk eklenti sistemi yok. Bu durumda yardım çağrımıza özel kod ekleme (kod snippeti ekleme ve yönetim) eklentileri yetişiyor. Bu eklentilerin en iyilerini sıraladık.
- WPCodeBox 2
- Code Snippets Pro
- WPCode
- Header Footer Code Manager
- Insert Header and Footer
WordPress Güvenlik Eklentileri
WordPress sitelerde güvenlik optimizasyonu ve gerekiyorsa virüs temizliği yapmak için bir WordPress güvenlik eklentisine ihtiyaç duyarız. Her güvenlik eklentisinin kendine has avantaj ve dezavantajları var. En az dezavantaja sahip, başarısını kanıtlamış en popüler WordPress güvenlik eklentilerini deneyimlerimiz çerçevesinde listeledik.
- Wordfence Security
- Virusdie
- Sucuri Security
- Pathstack Security
- Malcare WordPress Security
WordPress Çeviri Eklentileri
WordPress sitemizde kurulu bir eklenti ya da temanın metinlerini statik olarak çevirmeyi istiyorsak WordPress çeviri eklentilerine ihtiyaç duyarız. En iyi WordPress çeviri eklentilerini liste şeklinde sıraladık.
- Loco Translate
- TranslatePress
- WPML
WordPress Form Eklentileri
WordPress siteye iletişim formu gibi bir form eklemek istiyorsak ve sayfa oluşturucumuzda form elementi yoksa WordPress form eklentilerinden birisini kullanmamız gerekir. En yaygın tercih edilen ve kalitesini kanıtlamış WordPress form eklentilerini aşağıda bulabilirsiniz.
- Contact Form by WP Forms
- JetFormBuilder
- Gravity Forms
- Piotnet Forms
- Contact Form 7
WordPress Adsense Eklentileri
WordPress sitemize Adsense kodlarını ve reklamlarını ekleyeceğimiz zaman karşımıza WordPress Adsense eklentileri çıkar. Peki aralarında en iyileri hangileri? Bu sorunun yanıtı sitede kullanılacak reklam stratejilerine ve yapılmak istenen düzenlemelere bağlı değişir. Genel olarak bir liste oluşturmak gerekirse en iyi WordPress Adsense eklentilerini şuradaki gibi sunabiliriz.
- Advanced Ads – Ad Manager & AdSense
- Ads by WP Quads
- Ad Inserter
WordPress Popup Eklentileri
WordPress’te popup oluşturmak istediğimizde eğer sayfa oluşturucumuzun dahili desteği yoksa bir WordPress popup eklentisi kullanmak zorunda kalırız. Popup oluşturmak için en iyi eklenti oluşturmak istediğiniz popup içeriğine ve stratejilerine bağlı değişir. Genel olarak şu şekilde sıralayabiliriz
- Popup Builder by OptinMonster
- Popup Maker
- Poptin
- Hustle
- Popup Anything
WordPress Üyelik Eklentileri
WordPress üyelik eklentileri, sitemize gelişmiş üyelik sistemi oluşturmak için ihtiyaç duyduğumuz eklentilerdir. Üyelik özelliği olan çoğu temanın üyelik opsiyonları kısıtlıdır. WordPress üyelik eklentileri kapsamlı üyelik ve abonelik özellikleri sağlar. En iyi WordPress üyelik eklentisi oluşturmak istediğiniz üyelik veya abonelik sistemine göre değişkenlik gösterebilir. Fakat en başarılı ve popüler olanları aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.
- Paid Memberships Pro
- MemberPress
- Ultimate Member
- Members – Membership & User Role Editor Plugin
- Simple Membership
WordPress Çoklu Dil Eklentileri
WordPress sitemizin birden fazla dile sahip olması gerekiyorsa ilk arayışımız WordPress çoklu dil eklentileri olur. En başarılı WordPress çoklu dil eklentilerini sizin için listeledik.
- Weglot Translate
- TranslatePress
- Polylang
- WPML
WordPress İçerik Kısıtlama Eklentileri
WordPress’te bazı sayfaları sadece belirli koşulları karşılayan kullanıcılara göstermek istediğimiz zaman WordPress içerik kısıtlama eklentileri bize yardımcı olur. Belirli koşullara örnek vermek istersek, örneğin bir sayfayı sadece müşteri (customer) rolündeki kullanıcıların görmesini isteyebiliriz. Ya da bazı yazılarımızı sadece abonelerimizin (subscriber) görmesi gerekebilir. Bu durumda bize yardımcı olacak en iyi eklentileri aşağıda bulabilirsiniz.
- Restrict Content Pro
- ProfilePress
- Restrict User Access
- WP-Members
- S2 Member
- Ultimate Member
- Paid Membership Pro
- Members – Membership & User Role Editor Plugin
WordPress Sosyal Giriş Eklentileri
WordPress’te veya e-ticaret eklentisi Woocommerce’de üyelik özellikleri var. Ancak e-posta – şifre ile standart giriş seçeneği günümüzde kullanıcı deneyimi açısından zayıf kalıyor. Bu yüzden Google hesabı veya Apple hesabı ile giriş gibi sosyal giriş yöntemleri eklemeyi istiyoruz. Tam da burada WordPress sosyal giriş eklentileri taleplerimizi karşılıyor. Sizin için en iyi olanları listeledik.
- OneAll Social Login
- Nextend Social Login and Register
- miniOrange Social Login
- WooCommerce Social Login
- AccessPress Social Login
- Super Socializer Plugin